Alles op gebied van vogels :  AKALA , Birdfood, Dutch.birdfood , PetZoo

liefhebbers van papegaaien en overige vogels  

AKALA

Onze namen zijn Ed en Thiely de Moor en onze kinderen Marcel en Marielle.

 

Ik Ed ben vanaf mijn 6-7 jaar vogel liefhebber. Ik begon met een koppel parkietjes. En al snel werd het een volière  vol .   In 1977  toen ik 18 werd  ben ik lid geworden van een vogelvereniging. Toen ging ik uitbreiden met  kanaries (kleurkanaries). Ook kwamen er dwergpapegaaien bij . In 1979 zijn wij getrouwd en toen  kochten wij  onze  eerste papegaai: ''Pipo'' een grijze roodstaart. Al snel kwamen er twee bij 'robin en rosita" We moesten toen  een nieuwe huisvesting zoeken , want  drie in de huiskamer werd wel erg veel. Momenteel is de hobby uitgegroeid  met diverse soorten papegaaien. En anderen vogels. Mede door Robin de grijze roodstaart .Het eerste kuikentje leeft nog bij mensen in Best . Geschiedenis alom.  Ons gezin werd ook groter en wij  raakten in de ban van de papegaaien. Zo werd de collectie gaande weg groter. In 2000 hebben we voor het eerste  nageslacht van Robin de grijzeroodstaart door gehouden. Wij noemen  hem Max zie zijn pagina grijzeroodstaart.  Max heeft een eigen popje gekregen in 2003, Noa

Natuurlijk bleef het niet bij de Grijze roodstaarten. Thiely was ook dol op Kaketoes net als ik, en al snel kochten we ons eerste  koppel Witkuif kaketoes. ,geelkuiven en rosé kaketoes . Hier van kregen  we op korte  termijn  jongen en de passie nam toe. Vervolgens kwamen daar de  Amazones bij o.a.: Geelvoorhoofd  Amazone - Geelschouderblauwvoorhoofd Amazone  -Oranjevleugel Amazone .Helaas zijn de witkuiven en geelkuiven en amazones  na 15 jaar niet meer in de collectie. Het geluid overlast is hiervan grotendeels de schuld van.

Maar hebben we ons gespitst op onze passie de  : Nieuw Guinea  Edelpapegaaien.  Deze vogels kwamen  1995 in onze verzameling. In het jaar 2000 hebben we  voor het  eerst  een jonge  pop gehouden, Tessa ze heeft een eigen pagina en een half jaar later kwam daar een edelman bij onze Taran. In 2004 zijn daar de eerste bevruchte eieren door het koppel uitgebroed. En ieder jaar  brengen ze  schitterende jongen groot. Ook proberen we jaarlijks vanuit onze eigen kweek kuikens door te houden en zo onverwante  koppels samen te  stellen.

Verder in de kwekerij zijn er nu  Ara's   diverse soorten .

Ga gerust een kijkje nemen op onze site het is de moeite waard. En u steekt er het nodige van op.  Tot zover een korte impressie van ons vogel leven.     De bovenstaande banner is eventueel te gebruiken op Uw   site?

Mocht het zo zijn dat u wat meer van de geschiedenis wil weten druk dan onder staande link aan met de  gegevens ,

van alle vogels die in het bestand waren ,Wij kweken nu  van af 1979 met papegaaien en vanaf 1966 met tropische vogels .

Vanaf 2000

Hebben wij wekelijks het :  Dagboek van een kweker verslag

Meld u gratis aan op dagboek@akala.nl