Alles op gebied van vogels :á AKALA , Birdfood, Dutch.birdfood , PetZoo

liefhebbers van papegaaien en overige vogels  

AKALA

 De Papegaaien van Flighted   

Vertaling Thiely de Moor

 

 

Steve Hartman /De Universiteit van de Papegaai.

Kan een geestelijk gezonde papegaai, die door miljoenen jaren heeft gevlogen ,  fysisch zonder vlucht ? Bij kweker Hartman, hebben ze 20 jaar onderzoeken gedaan wat  een papegaai een äpapegaai " maakt.

Zij hebben een aantal kenmerken gevonden dat een äpapegaai "  een papegaai is door dat hij de capaciteit heeft te vliegen. De vlucht is fundamenteel voor elke component van het lichaam van een papegaai. 

 

Het leren om goed te vliegen is de ingewikkeldste en belangrijkste taak van een papegaai .Wij zullen laten zien dat het leren van vliegen een papegaai gezonder en actiever zal maken, meer geco÷rdineerd, en ze zijn beter in staat te zien. Het vliegen is de hulp van  taalontwikkeling, hogere intelligentie, zelfvertrouwen, zelfrespect en maakt uiteindelijk een zeer sociale metgezel en gezonde papegaai

 

 

De voorbereiding voor vlucht begint wanneer de meeste papegaaien ongeveer drie of vier weken oud zijn.

De ontwikkeling van neuropathie  in het co÷rdinatie centrum van de zeer jonge papegaai is de eerste stap als voorbereiding op vlucht. Wanneer ze ongeveer vier weken oud zijn ,de papegaaien beginnen hun hersenen voor co÷rdinatie te programmeren. Dit proces begindt zeer snel in de blok .Het kuiken begint zich al in het nest rond te bewegen en te vliegen en is wezenlijk volledig in de veren tegen zes maanden. Elk nieuw type van fysieke activiteit construeert meer neuropathie in de kleine hersenen en in de rug van de hersenen van het kuiken. De kleine hersenen zijn het deel van de hersenen die het programma voor co÷rdinatie opslaan en uiteindelijk de motorvaardigheden voor vlucht leveren. Neuropathie is de elektroverbindingen van de hersenen die motorvaardigheden om zich toestaan te ontwikkelen aangezien het kuiken mobiel wordt.

Aangezien meer ervaringen en activiteiten tot betere motorco÷rdinatie leiden,  houdt het in dat  leren te vliegen een ongelooflijke hoeveelheid neuropathie aan de kleine hersenen toevoegt.  De kuikens leren het beste wanneer de veelvoudige betekenissen gelijktijdig worden beloond (D.W.Z. gezicht, geluid, smaak, aanraking, en geur).

 

Dit betekent de beste kans voor een papegaai is te leren  wanneer een combinatie betekenissen tezelfdertijd wordt ervaren. De betekenissen van gezicht, geluid en aanraking nemen een zeer verschillende aard tijdens vlucht over. Daardoor betekend het dat vliegen activiteit biedt ,en een grotere verscheidenheid van situaties die de papegaaien voor optimale geestelijke en sociale ontwikkeling moeten gebruiken.

 

De papegaaihersenen ontwikkelen zich op een vooraf bepaald programma dat door evolutie voor miljoenen jaren is verfijnd. Elke  van deze betekenissen, evenals geestelijke en fysieke vaardigheden ontwikkelen zich over een periode van tijd, maar niet tezelfdertijd. Enkele van de ontwikkelingsfasen zijn symbiotisch.Betekenend dat zij  de informatie nodig hebben die op een ander gebied van de hersenen voor hun eigen ontwikkeling wordt ontwikkeld. Bijvoorbeeld, ontwikkelt de visie het beste wanneer het kuiken dingen rond ziet bewegen of zelf beweegt ,en alles kan zien van verschillende hoeken en afstanden. Omgekeerd, ontwikkelt de co÷rdinatie het beste wanneer de visuele schors informatie kan verstrekken over afstand en perspectief. Zonder deze symbiotische verhouding van visie en co÷rdinatie, is het moeilijk om driedimensionale visie te ontwikkelen.

Het is ook belangrijk om het effect van exponentiŰle ontwikkeling te overwegen. Telkens als een nieuwe neuropathie wordt toegevoegd, is het effect vaak groter dan die extra verbinding. Wij kunnen over  denken ,dat is belangrijk hoe men moet leren : hoe twee keer twee vier is.(evenaart).

 

Zodra wij dit eenvoudige concept begrijpen, kunnen  wij miljoenen vermenigvuldigingsvergelijkingen uitvoeren die op veel gebied van ons leven buiten gewoon nuttig zijn. Het nam vele neuropathie manieren in beslag om aan dit  punt te  komen dat wij mensen krijgen  het begrip van dat eenvoudige meet probleem door hadden, maar enkel een paar meer begrippen en we kunnen ons op vele gebieden nuttig te maken voor de rest van ( elk)  van ons leven.

 

Overweeg enkel twee ontwikkelingsfasen die voor elkaars optimale ontwikkeling belangrijk zijn: co÷rdinatie en visie.

Dan zullen wij het breder beeld krijgen van hoe het knippen van een vleugel problemen geeft op veel gebied van ontwikkeling van een kuiken .Dat kan ernstige problemen veroorzaken.

De co÷rdinatie en de visie ontwikkelen zich in verschillende delen van de hersenen, maar zijn essentieel voor de maximum ontwikkeling van elkeá andere. Zoals vroeger vermeld, wordt het gebied van de hersenen belangrijk voor de co÷rdinatie genoemd De kleine hersenen en in de lagere achter sectie van de hersenen gevestigd. De co÷rdinatie ontwikkelt zich aangezien wij bewegen en herhaaldelijk  nieuwe en progressieve ingewikkelde activiteiten  uit proberen.

 

De visuele schors van de papegaai, en die van van ons zijn vrij verschillend ,maar verbindt vrijwel elk deel van de vogelhersenen. De visie van een kuiken  bij het uitbroeden, is een allegaartje van vage schaduwen, vormen en bewegingen. Het kuiken heeft het basisprogramma om deze lichte stralen te erkennen die zijn ogen ingaan, maar moet leren hoe om te gaan met basisbeelden , te interpreteren zodat zij dat kunnen  doorgeven aan het aangewezen deel van de hersenen voor interpretatie  De snelle bewegingen verbonden aan het vliegen zijn belangrijk voor het ontwikkelen van motorvaardigheden, evenals het ontwikkelen van co÷rdinatie van de twee ogen met de andere betekenissen.

 

De vaardigheden van de motor en de visie zijn op ÚÚn of andere manier zo integraal aan elkaar dat het moeilijk is om twee te scheiden. Wanneer een kuiken de eerste stap neemt, weet het niet waar zijn poot heen moet ,omhoog .omlaag links rechts- en zal gewoonlijk in het omvallen / struikelingen beŰindigen. Is dit omdat hij de vloer -bodem niet kan zien? Of omdat zijn spieren niet ver ontwikkeld zijn ? Of niet weet om een poot  uit te steken om de vloer of bodem ,stok  te raken?

Koppel lijn tussen de visuele schors en de kleine hersenen ontwikkelen zich aan elkaar. De capaciteit om afstand of de snelheid van een voorwerp te beoordelen kan zich niet ontwikkelen zonder beweging met betrekking tot het voorwerp of de afstand te ervaren. Aangezien een kuiken naar een boom vliegt, zal hij beginnen de visuele verandering met het sluiten van de afstand tussen hem en het voorwerp te associŰren. Aangezien zijn motorvaardigheden zich ontwikkelen, zal hij beginnen de  afstand  te associŰren met een dreigende neerstorting en te leren hoe te te vertragen.

 

Vliegt hij sneller , dan moet hij sneller de visuele capaciteit aanpassen  en sneller kan hij de visuele veranderingen interpreteren, en daardoor sneller kunnen vliegen. Onderwijzend zijn  hersenen om informatie in hogere niveaus aan te bieden en dus  sneller te kunnen verwerken.Dat bevordert snellere besluitvorming en minder fouten op alle gebied van geestelijke en fysieke bekwaamheid.

Nu wij dat weten hoe neuropathie  op een symbiotische en exponentiŰle manier ontwikkeld , kunnen wij zien hoe de verwijdering van vlucht andere gebieden van ontwikkeling en persoonlijkheid zal be´nvloeden.

Wanneer de hersenen geen juiste informatie krijgen door de onbekwaamheid van het niet vliegen dan kunnen er problemen komen  als men vleugels knipt. Dit leidt  soms tot compenserende netwerken  in de hersenen. Deze netwerken ontwikkelen zich anders en  het kuiken zal anders diverse  situaties in  schatten  .

Fundamenteel, wanneer de hersenen worden uitgenodigd om een besluit te nemen, zijn er gewoonlijk verscheidene variabelen die moeten worden overwogen. Analyseren de hoogst functionerende individuen elke variabele mogelijkheid. De lagere functionerende individuen gebruiken vaak compenserende netwerken om conclusies en het probleem te vermijden.

Dit komt vaak om twee redenen voor: De vogel wil frustratie, vermijden en kan niet definiŰren en heeft niet de tijd om aan het probleem te werken.

 

De resulterende intelligentie en het gedrag kunnen of kunnen niet op een normale manier werken wanneer het kuiken een volwassene wordt. Vaak zal het resultaat ongepast fysiek en sociaal gedrag zijn.

De vlucht is zo integraal aan de identiteit van een papegaai dat het moeilijk is om de componenten in exclusieve groepen te breken. Hieronder heb ik een zeer basisoverzicht van vijf willekeurige groepen geprobeerd die het gedrag van een papegaai op een voortdurende basis be´nvloeden.

 

 

Defensie Is het primaire middel van een papegaai van defensie vlucht. Wanneer een papegaai zelfs gevaar verdenkt, kan hij gemakkelijk wegvliegen. De papegaaien vliegen zo vrij en gemakkelijk weg dat zij zelden in de wildernis doen schrikken ze voelen geen angst.

Wij moeten het verschil tussen bedreigd  voelen en het gevoel begrijpen en schrikken begrijpen bij de vogel. Als mensen kunnen wij ons gedreigd voelen door zich in het midden van een weg te bevinden, maar wij te hoeven niet te schrikken aangezien wij gemakkelijk aan de kant van de weg kunnen lopen en gevaar vermijden. Zo ook de bedreigingen van de papegaaienervaring in de wildernis. Zij kunnen gemakkelijk wegvliegen en zelden  voelen  ze zich bedreigd of  schrikken.

Wij moeten ook begrijpen dat de papegaaien prooisoorten zijn. Omdat zij op elk ogenblik de lunch van iemand - roofdier of mens kunnen zijn, kunnen ze wel schrikken wanneer zij dit gevaar niet kunnen vermijden-  bedreigend situaties- .Wanneer een papegaai uit een dreigende situatie niet weg kan , zal hij naar  zijn tweede lijn van defensie,  grijpen : dat is het bijten.

Papegaaien die vinden dat zij geen capaciteit hebben om aan gevaar of zelfs waargenomen gevaar te ontsnappen, worden parano´de en neigen om de ä eerste beet te ontwikkelen,ô methode van defensie .

Als prooisoort, zo snel werkt hun systeem van de defensiereactie, dat zij wanneer zij automatisch schrikken zij dit beantwoorden met bijten. Zij verliezen de rationele capaciteit om tussen vlucht of strijd te kiezen en koste wat kost te verdedigen.

Uiteindelijk,krijgen het grootste deel van deze geknipte (niet vliegende ) volwassen vogels een zeer beperkt leven. Daarom zal angst en schrikken, bij een kuiken die niet bij zeer hoog niveau leert een probleem worden. De jonge papegaaien die zich zonder de capaciteit ontwikkelende niet  vliegen zullen zich gewoonlijk ontwikkelen tot parano´de, volwassen onrustig,vogels onbekwaam geschikt te socialiseren.

 

Veiligheid Geen papegaai sprong ooit uit het nest in de wildernis en wist niet hoe te vliegen. Het gaat niet meteen perfect .De kuikens vliegen in de kant van bomen, missen hun landing plaatsen en beŰindigen  in een struik of slechter. Bij kwekerij  Hartman, hebben duizenden kuikens deze zelfde ervaringen gebruikt om te leren hoe  goed te vliegen.

Door deze  tragedies als het ontwikkelen van kuikens  en het ervaren, hebben zij elk van hun van hun evaringen geleerd ,zodat zij automatisch die situaties in de toekomst zullen vermijden. Een jongere vogel die de grenzen van zijn fysiek lichaam leert, en hoe uit probleem te blijven, zal zekerder zijn en zal gemakkelijk leren hoe  in een binnenlandse troep als volwassene te passen.

äDe papegaaien Flightless ( niet-vliegen)  zijn veilige papegaaien " ?

Dit is het advies dat vaak door vele kortzichtige beroepsmensen wordt gegeven. Onze 20 jaar  ervaring heeft bewezen dat de gevaren overvloediger zijn voor flightless (niet vliegende) vogels omdat zij gevaarlijke situaties niet kunnen vermijden.Sommigen van de

gemeenschappelijke argumenten van het knippen van vleugels staan hier onder:

 

 

De vogel kan op het fornuis of in een kokende pot van water vliegen. De vogels kunnen sneller leren dan ons waar het gevaar is.                              

 

Een papegaai kan gemakkelijk worden onderwezen dat een fornuis gevaarlijk is. Als hij zich toevallig in die richting geleid vindt kan hij gemakkelijk als een helikopter hangen en in een andere richting vliegen. Of niet koken als hij vrij is.

Wanneer een vogel in een veelvoudig-vogelhuishouden op de kooi van een andere vogel vliegt, zal hij in een strijd krijgen. 

De vogels in een natuurlijke situatie worden zelden in strijden. Bij de eerste gedachte van gevaar, krabbelt ÚÚn van de vogels terug en vliegt weg. Een geknipte vogel die toevallig op de kooi beŰindigt van een andere vogel zal vaak gekwetst worden omdat geen van beide vogel de optie heeft terug te krabbelen als zij niet kunnen weggaan. Het is zeer gemakkelijk om papegaaien in een Multi-papegaaihuishouden te onderwijzen om elkaars ruimte te worden en te eerbiedigen als zij kunnen vliegen.

 

Hij kan aan de vloer vallen en worden gestapt op of gegeten door de hond. Komt een flighted (vliegende )  vogel toevallig op de vloer, kan hij gemakkelijk in een veilige positie vliegen. U moet op een flightless (niet vliegende) vogel zeer goed op letten omdat zij vaak op de vloer beŰindigen en dan kunnen ze door hond worden gepakt gebeten dood tot gevolg.

 

Het knippen van vleugels zal een papegaai gemakkelijker maken te behandelen. Een papegaai die zich niet behoorlijk ontwikkelt zal een achtergebleven volwassene zijn die of zal rebelleren en zeer agressief worden, of  hij zal passief en volgzaam in een onnatuurlijke mate  worden.

 

De papegaaiená (niet vliegende papegaaien) worden constant blootgesteld aan situaties waar zij zich zonder controle en angstig voelen. Papegaaien die geen controle hebben kunnen vaak gedurende hun leven parano´de schizofrenie gedrag ontwikkelen.

Deze individuen hebben de capaciteit niet om op anderen en zelfs zelf te vertrouwen. Jammer genoeg, de meeste papegaaien die flightless  (geknipt) worden  krijgen genoeg problemen met rui en her aangroeien van veren .Ze kunnen niet meer omhoog vliegen geen veiligheid bereiken en komen in de probleem 

 

Mythe:

Dat komt door dat deze papegaaien niet goed kunnen vliegen of niet goed zien, in huis en dat deze papegaaien te stom zijn om te leren

vliegen in en om een huis  bevestigd een zeer slechte mythe . Dit is dus niet waar..

 

Oefening. Een papegaai  ontvangt tijdens de vlucht meer oefening dan een actieve flightless (geknipte) papegaai de hele dag ontvangt. In vergelijking, denk eens na over hoe u zich voelt na het runnen van een mijl in tegenstelling tot de hele dag lopen rond het huis . Wat een verschil voelt u dan ?

Wij allen kennen de geestelijke en fysieke voordelen van oefening op alle aspecten van het leven. Als een papegaai gezonder is en zich beter voelt, kan het zijn aandacht concentreren en concentreren en het zal sneller leren en gemakkelijker worden opgeleid. Het is noodzakelijk voor een jonge ontwikkelende papegaai om het maximumvoordeel van oefening te bereiken om miljarden neuropathiemanieren te bouwen die hij nodig heeft om zijn potentiŰle IQ bereiken.

 

Zelfvertrouwen en Sociale Capaciteit 

Een hoog niveau van zelfvertrouwen en het zelfrespect zijn het product van een goed ontwikkelde individu. De zekere aanwezige individuen en interpreteren nauwkeurig kinetisch gedrag. De individuen die elkaars lichaam en vocale taal kunnen lezen kunnen gemakkelijk leren om in de troep of het huishouden te passen.

Een capaciteit om sociaal aanvaardbaar gedrag aan te tonen bepaalt vaak hoeveel tijd een papegaai gekooid doorbrengt. De vroege ontwikkeling speelt een belangrijke rol in het ontwikkelen van zelfvertrouwen, maar het houdt niet daar op. Om het even welk tekort in de ontwikkeling van om het even welke basisbetekenissen kan in lager zelfrespect en ongepast gedrag resulteren. De symbiotische verhouding van elk van deze trekken is ook in gevaar wanneer een volwassen papegaai niet kan vliegen. Een parano´de papegaai die vaak onzeker voelt zal hoge niveaus van geen fundamentele sociale vaardigheden kunnen handhaven.

Intelligentie

Elke papegaai is geboren met een genetisch bepaald maximumintelligentieniveau. Het bereiken van deze maximumIQ vereist dat het individu worden voorzien van de elk van noodzakelijke stimulus terwijl de hersenen zich ontwikkelen. De hersenen zijn zeer aanpasbaar en kunnen sommige gemiste ervaringen compenseren. Nochtans, kan een flightless (geknipte ) papegaai zo veel overslaan zoals 50% van de activiteit die hij voor juiste ontwikkeling heeft vereist. Momenteel, is er geen manier te vertellen enkel hoeveel schade dit tekort veroorzaakt. Het zou kunnen zijn zo veel zoals 10% of 20% van de potentiŰle intelligentie.

 

Conclusie De papegaaien van Flightless (niet vliegende papegaaien) hebben niet de levenservaring om te  genieten van flighted.(vliegen)  Bij het minimum, is de vlucht een significante factor in de juiste ontwikkeling van papegaaien. 

Het leren is een  levens lang proces. 90% van neuropathie manieren zal bij een papegaai voorkomen in de eerste zes tot acht maanden van het leven Dan word deze kennis geproduceerd  De andere 10% vormt hij  als volwassene en leert hij hoe de informatie te gebruiken die vˇˇr adolescentie wordt geleerd.

Na deze vuistregel, kunnen wij zien dat een kuiken die slechts 80% van basis neuropathiemanieren op bouwt in het gunstigste geval uit komt bij 88% van zijn potentieel verwachte kennis als volwassene .

De jonge papegaaien die tijdens de exponentiŰle ontwikkelingsfase van de kleine hersenen en de visuele schors worden verlamd tonen een duidelijke daling van co÷rdinatie met betrekking tot  vogel flighted (die vliegt).

Wegens de symbiotische verhouding van de ontwikkeling van alle delen van de hersenen, kunnen de gevolgen van het knippen in de volwassen papegaai worden gezien. Jammer genoeg, zullen deze vogels nooit geestelijk en fysisch correct zijn als een papegaai moet zijn  om zich volledig potentieel te kunnen ontwikkelen.

 

 

Het knippen van een papegaai  is geen oplossing / vervanging  / hulp bij het opleiden en opvoeden om hem tot een goed-gedragen  verantwoordelijke volwassene vogel te laten ontwikkelen .

De meeste papegaai-eigenaars geloven dat hun huisdier slimmer af te zijn ,beter op te voeden en meer huisdier zijn dan een hond, maar wij zien niet dat mensen / eigenaars van een hond de benen afsnijden om niet bij hen weg te vluchten /rennen/ of  problemen uit de weg te gaan.

Bij kwekerij  Hartman, hebben wij de technieken ontwikkeld die het gemakkelijk maken om papegaaien te onderwijzen om zich te gedragen en veilig te leren om goed te navigeren. Een papegaai die goed leert  vliegen  zal nooit tegen tegen een venster of een muur vliegen , of zal  niet snel uit een deur  vliegen.

Het vliegen is de ingewikkeldste activiteit  van een papegaai . Aldus, dat houdt  in dat deze symbiotische verhouding en in de ontwikkeling van elk

deel van de hersenen tijdens vlucht wordt gemaximaliseerd. Niet zal ÚÚn gebied van de hersenen van de papegaai zich ooit aan zijn maximumpotentieel kunnen voldoen zonder de ontwikkeling van een fijn gestemde capaciteit : het ontwikkelen om te kunnen vliegen. Spreid het woord uit en help elke huisdierenpapegaai bloeien en van het leven genieten de bedoelde manier 

De aard van het beestje : Vliegen.

Foto dagboek akala.

Voer bestellen